JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Ersättning

Enskild part, som inställt sig till muntlig förhandling, kan få ersättning av allmänna medel för kostnader för resa och uppehälle, om rätten anser att han eller hon bör ersättas för sin inställelse. Detta är emellertid ovanligt. Rätt till ersättning för förlorad arbetsinkomst föreligger inte.

På kallelsen till förhandlingen finns upplysningar om möjligheten att begära förskott. Ersättningen utbetalas i regel via insättning på ditt bankkonto hos Swedbank eller annan bank. För att kunna förmedla ersättning till annan bank krävs att du tidigare har lämnat ett överföringsuppdrag till Swedbank. Om du vill anmäla ett överföringsuppdrag till Swedbank kan du göra det på närmaste bankkontor alternativt via Swedbanks webbplats (länken öppnas i nytt fönster).

För att säkert få pengarna insatta på ditt bankkonto rekommenderas att denna anmälan görs innan inställelsen vid domstolen. Om du inte har konto hos Swedbank och inte heller begärt någon överföring till annan bank sker utbetalning via utbetalningsavi. Om något är oklart när det gäller ersättningen eller om det är något annat du undrar över, går det bra att ringa till domstolen och fråga. Domstolens telefonnummer och adress finns på kallelsen.
Senast ändrad: 2015-03-09